Slané koláčky s vajíčkem a čedarem

Tenhle recept mi padl do oka hned jak jsem ho uviděla v nějakém vydání Albert magazínu, prostě ideální nedělí slaná snídaně na vidličku, taková vajíčka se šunkou a sýrem trochu jinak :) Vypadají luxusně a i tak chutnají. Jsou rychlé a jednoduché takže co chtít víc než je ochutnat?


Ingredience na 4 větší porce:

  • 1 balení nerozváleného listového těsta nebo samozřejmě domácí
  • 4 vejce , klasické slepičí nebo i křepelčí
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • velmi kvalitní dušená šunka s velkým podíle masa
  • čerstvě nasekaná petrželka
  • máslo 
  • na plátky nakrájené žampiony, cca 5 větších kusů
  • cherry rajčata, v létě samozřejmě i zralá klasická, nakrájená na menší kousky
  • nahrubo nastrouhaný čedar nebo jiný oblíbený sýr
Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a listové těsto rozválíme, ideální je trošku silnější než jsme zvyklé na štrúdl a nakrájíme na 4 stejně velké obdélníky nebo jaké tvary chcete, rozhodně se s tím nějak netrapte, stejně jako já :) U jednotlivých kousků lehce přehrneme strany dovnitř abychom tím vytvořily trochu okraje. A dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem lehce dozlatova. 


Mezitím si opečeme dozlatova na másle žampiony, pěkně zprudka a nakonec je dokonale dochutíme solí a pořádně opepříme, jsou ideální trochu pálivé. V tuto chvíli bychom měli mít upečené těsto,které vyndáme z trouby, středy trochu splácneme lžící a navrstvíme na ně kousky šunky, cherry rajčátek, žampiony a rozklepneme na ně vajíčko. Vše posypeme petrželkou , osolíme a opepříme. Navrch nastrouháme trochu sýra a dáme do trouby na pár minut dokud vajíčko nebude mít konzistenci jakou si přejete. Poté už jen servírujeme, je nutné podávat ještě teplé. 


Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky