Kukuřice s chilli máslem

Vařenou nebo grilovanou kukuřici doma naprosto milujeme, většinou si ji dáváme jen tak osolenou a opepřenou,ale pokud z tohoto jídla chcete udělat návykovou a naprosto luxusní záležitost , doporučuji přidat domácí bylinkové máslo ideálně s chilli :) Je to taková dobrota, že Vám bude líto,když ji dojíte. A jinak už jí ani servírovat nebudete a je fuk, že budete mít mastnou  pusu, protože tohle za to rozhodně stojí. Recept je ze série domácích másel , kde používám vynikající poctivé máslo z prodejen La Formaggeria, kde je i za velmi dobrou cenu a ta máslový chuť za to opravdu stojí, velmi tohle máslo doporučuji i na pečení, budete hodně překvapení jak záleží na kvalitě másla!


Ingredience :

  • 1/2 chilli papričky ( bez semínek pro méně pálivou varinatu a se semínky pro extar hot )
  • trochu čerstvě nasekané petrželky
  • trochu čerstvě nasekané bazalky ( možné zaměnit u za koriandr )
  • sůl
  • 100 g kvalitního změklého másla
  • kukuřičný klas 
  • česnek, jeden stroužek, prolisovaný
Nejprve si nachystáme máslo. Změklé máslo dáme do silného mixéru ( pokud nemáme není problém promíchat všechny suroviny jen vidličkou ), přidáme česnek, chilli pokrájenou na menší kousky, bylinky a trochu osolíme. Vše umixujeme. Tuto směs přesuneme na folii , vytvarujeme váleček a dáme ztuhnout do lednice. 


Jakmile je máslo krásně ztuhlé můžeme dát vařit vodu na kukuřici. Tu vaříme dle návodu na obalu, nebo do měkka což může trvat někdy i 30 minut. Poté vyndáme, lehce osolíme a na každý klas dáme kousek másla, to se teplem úžasně rozpustí a vy si již budete vychutnávat tu báječnou chuť.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky