Fresh cheesecake s ovocem

Honí vás mlsná,ale nechce se Vám péct a trávit v kuchyni hodiny? Tak to jsme na tom dnes stejně..ale i tak bych si dala něco zdravého sladkého na zub...tak chvilku šmejdím v lednici a vznikl z toho tenhle úžasný nepečený dezert s ovocem. Mísí se v něm sladkost, svěžest ovoce, citronu a zajímavá chuť matcha čaje, takže Vás tenhle pohár tak trochu i nabije energií. Základem "nepečeného cheesecaku" jsou i zdravé sušenky z BioPekárny Zemanka s kterou jsem navázala spolupráci, formou receptů z jejich sladkých sušenek. Do tohoto receptu jsem využila jejich Pohankové hrudky s čokoládou, kterou jsou samozřejmě bezlepkové ( to by nebyla Zemanka kdyby byly nějak nezdravé :) . Hrudky jsou tak akorát sladké, zdravé díky pohankové mouce a jemně celému dezertu dodávají chuť čokolády. Navíc jdou velmi snadno drtit na menší kousky, což v tomto receptu víc než oceníte. Krásně vsáknou vlhkost tvarohu a dezert je tak víc než vláčný. K receptu se samozřejmě hodí i jejich Matcha sušenky, pokud chcete podpořit chuť zeleného čaje. 


Ingredience na 4 porce:
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • 1 balení sýra mascarpone
  • moučkový cukr nebo ještě lépe agávový sirup na doslazení
  • 4 g mletého zeleného čaje matcha ( pokud nemáte nahraďte kakaem, dezert bude víc čokoládový,ale o nic méně vynikající )
  • šťáva z citronu
  • borůvky
  • kokosové mléko, jen trošku na doředění nebo mléko klasické
  • jahody
  • máta na ozdobení
  • Pohankové sušenky 

Nejprve si podrtíme sušenky v hmoždíři, použijeme cca 9 ks Pohankových hrudek, drtit jdou opravdu krásně. Sušenkovou drť nasypeme do sklenek, do každé jsou to cca dvě větší polévkové lžíce. Nyní si smícháme polovinu tvarohu s půlkou mascarpone, přidáme cukr nebo sirup. Pokud použijeme sirup není třeba již lehce ředit mlékem. Konzistence má být jako hutnější krém. Směs rozdělíme do sklenic. Zbylé mascarpone a tvaroh smícháme s matcha čajem, dochutíme troškou citronu a cukru/sirupu. Opět navrstvíme do sklenic a nyní už jen posypeme nakrájeným ovocem a podáváme. 


Dobrou chuť


Komentáře

Oblíbené příspěvky