Bruschetta s ricottovou pomazánkou a cuketou

Tohle je taková dobrota, že Vám na ní musím hned dát recept. Tahle bruschetta je vynikající, jednoduchá a taaak dobrá. Navíc zdravá, vegetariánská a lehká, ideální k bílému vínku a na jaro či léto prostě skvost. Navíc jí zvládne opravdu každý. A odkud , že mám recept? Na nápad mě přivedl recept v časopise,ale nechutnala mi jejich kombinace, bylo to divné a přehnaně dochucené, tak jsem vyměnila nějaké suroviny, jiné přidala a je z toho tato dobrota ,která je momentálně nejlepší bruschettou jakou jsem kdy jedla. A zaručuji , že si jí také zamilujete.



Ingredience pro 4 osoby:

  • vaše oblíbené tmavé pečivo, jen bez semínek a opečené nasucho
  • olivový olej
  • 2 středně velké cukety, nakrájené na menší kostičky
  • sůl
  • citronový pepř 
  • 250 g ricotty
  • 50 g mascarpone ( pokud držíte dietu nemusí být ,ale díky němu je chuť jemnější a zajímavější)
  • velká hrst nahrubo strouhaného sýra Gran Moravia¨
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá máta


Nejdříve si předehřejeme troubu na 250°C a plech vyložíme pečícím papírem. Na něj naskládáme nakrájenou cuketu, osolíme a dobře opepříme, s pepřem tolik nešetřete, cuketa by měla být jemně solená a pikantní. Citronový pepř je zde hodně důležitý, dodá jídlu ten správný šmrnc. Dáme do trouby péct na 10 minut. Poté přepneme na Gril na vyšší výkon a za občasného promíchání pečeme dokud cuketa nechytne ideální zlatavo-hnědý odstín. V létě klidně můžete cuketu místo kostiček nakrájet na kolečka a opéct na grilu :) 



Mezitím v mixéru smícháme strouhaný sýr, mascarpone, ricottu a umixujeme na hladší krém, který dochutíme troškou soli a bazalky. Touto směsí potřeme nasucho opečené plátky chleba, na něj navrstvíme cuketu a lehounce posypeme nasekanou mátou. A nyní už si jen stačí pochutnat s dobrým vínem. 

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky