Rybí prsty s hráškovým pyré s mátou

Při listování Mojí rodinnou kuchařkou od Kerryann Dunlop mě zaujal recept na Rybí prsty, prostě taková vzpomínka na dětství, na rybí prsty,které asi moc s rybou společného neměly,ale vždycky jsme se těšily. Dělávali jsme je s bramborovou kaší nebo jen tak s kečupem :)) A to byla paráda, koukat na pohádky a u toho dlabat rybí prsty...nějak nechápu proč se dětem tolik líbí,ale úplně jsem na ně dostala chuť! Neměla jsem je asi od deseti let :D Takže jsem se rozhodla udělat je v téhle trochu víc zajímavé kombinaci s hráškovým pyré a s mátou. Je to takové fresh jídlo,které se bude hodit na jaro i léto a děti z něj budou nadšené a klidně i trochu toho kvalitního kečupu přidejte :))


Ingredience pro 4 osoby:

  • 400-450 mražených filetů z tresky, ideálně slisovaných do kostek, aby byly rybí prsty dokonale hranaté, tak jak si je pamatujeme
  • cca 500 g mraženého sladkého hrášku
  • kousek másla
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 lžíce uzené papriky ( dodá rybě speciální chuť )
  • kůra z jednoho citronu
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • cca dvě vajíčka na obalování
  • čerstvá strouhanka z bílého toustového chleba ( rozmixovat )
  • čerstvá máta
Nejprve si nachystáme rybu, nakrájíme jí na "prsty" široké cca dva centimetry, pořádně je vysušíme kuchyňskou utěrkou. Mouku smícháme s paprikou, solí, pepřem a kůrou z citronu. Rybí maso pokapeme citronem a dáme prozatím stranou.


Do hrnce dáme kousek másla , necháme rozpustit a na něj dáme hrášek, za občasného míchání necháme úplně změknout, poté trochu rozmačkáme, osolíme a opepříme. Mátu na jemno nasekáme, množství dle chuti. Mátu vmícháme do hráškového pyré. A lehce pokapeme citronovou šťávou. 

Rybí prsty obalíme v mouce, vajíčku a na závěr ve strouhance. Nyní smažíme z obou stran dozlatova a přebytek oleje odsajeme kuchyňskou utěrkou. Servírujeme s teplým hráškovým pyré.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky