Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Sušenky Cantucci jsou takové velmi oblíbené italské suchárky a my si je už každoročně připravujeme na Vánoce a celá rodina se na ně nesmírně těší. Letos jsem se rozhodla kromě našich tradičních udělat i menší inovace a první inovací jsou tyto se 70% čokoládou a úžasnou vůní pomerančových květů od Uncleroys. Italové tyhle sušenky nebo výstižněji suchárky milují k dezertním vínům a tyhle s čokoládou se skvěle hodí třeba k mému oblíbenému portskému vínu :) 



Tohle cukroví je strašně jednoduché, hotové v podstatě hned a zvládnou ho i vaše děti. Můžete je klidně dělat den pře Štědrým dnem nebo naopak až na Silvestra jako sušenky k vínu. Nemusíte čekat až změknout jelikož mají být tvrdší a křupavé, proto se právě používají na namáčení do vína nebo klidně do kávy. Pomerančový květ v esenci jim dodá krásnou vůni,která je nezapomenutelná ,ale pokud zrovna tuto esenci nemáte můžete použít dvě lžíce pomerančové čerstvé šťávy, budou tak trošku výraznější ale pomerančová vůně je také skvělá. 

Ingredience na cca 40ks:
  • 350g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku  
  • 3 lžičky pomerančové květocé esence / nebo dvě lžíce pomerančové šťávy
  • kúra z jednoho pomeranče, najemno nastoruhaná
  • 250 g třtinového cukru
  • 3 rozšlehaná celá vejce
  • 100 g hořké 70% čokolády, nahrubo nasekané
  • 160 g loupaných mandlí 
Troubu předehřejeme na 170°C a plechy vyložíme pečícím papírem. Všechny suroviny kromě čokolády a ořechů smícháme dohromady, nebojte ze začátku to vypadá, že se to nemůže spojit,ale spojí v lepivé až karamelové těstíčko.. jakmile drží pěkně pohromadě zapracujte do něj mandličky a čokoládu. Poté rozdělte na 4 stejné kousky a vyválejte 4 válce stejně tlusté. Vždy po dvou dávejte na plech s dostatečným rozestupem od sebe a pečte v troubě lehounce dozlatova,ale jen lehounce takový jakoby nádech cca 25 minut. 


Poté vyndejte a nechtě trochu vychladnout, nakrájejte na plátky a vyskládejte opět na plech a pečte v troubě již pouze na 130°C rozpálené asi 15-20 minut dokud se nezpevní a nejsou pěkně tvrdé a křupavé :) nyní jen nechtě vychladnout a máte hotovo. 



Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky