Italský hamburger s rukolou

Mám tu pro Vás další recept na domácí hamburger, tentokráte v italském stylu a opět s vynikající hořčičnou omáčkou Moffat Dollop Uncleroys, tentokrát kombinace hořčice a rajčat, takže se ideálně hodí do našeho italského burgru. Chuť je totiž velmi jemná díky rajčatům a skvěle doplňuje italské suroviny.


Ingredience na porce ( housky ):
  • 200 g podmáslí
  • 11 g čerstvého droždí
  • 200 g hladké mouky
  • 120 g kukuřičné mouky
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • rozšlehané vejce na potření
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracované těsto necháme dvě hodinky přikryté na teplém místě kynout. Poté rozdělíme na 4 větší nebo 6 menších housek. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme a necháme vytvarované ještě 20 minut kynout. Mezitím si zapneme troubu na 200°C. 


Housky potřeme rozšlehaným vejcem a  dáme péct dozlatova cca 13 minut. Poté necháme dokonale vychladnout na mřížce. 

Ingredience na hamburgry:

  • majonéza
  • stroužek česneku, prolisovaný
  • bazalka
  • petrželka
  • 2 šalotky, velmi nadrobno nakrájené 
  • nastrouhaný sýr ( pecorino, parmazán ), můžeme použít i tenké plátky
  • rukola
  • 650 g mletého hovězího masa
  • sůl
  • olivový olej
  • pepř
  • sušená šunka
Nejprve si ochutíme mleté maso a to přidáním soli, mletého pepře a čerstvé, na jemno nasekané bazalky s petrželkou. Přidáme spařenou na jemno nakrájenou šalotku a z masa vytvarujeme 4 placky, které na dvacet minut uložíme do lednice, zabalené folií. Na pánvi dobře rozpálíme necelé dvě lžíce olivového oleje a maso na něm opékáme dozlatova, jakmile budeme obracet je potřeba již opečenou stranu posypat plátky sýra, aby se dobře roztekl. Mezitím si rozkrojíme bulky, které si nasucho opečeme například v troubě na gril řezem nahoru. To aby nám houstičky nevsákli moc omáčky. 


Jednu stranu potřeme majonézou smíchanou s prolisovaným česnekem a druhou Uncleroys omáčkou. Na spodní stranu dáme sušenou šunku a rukolu, pak masíčko a celé přiklopíme křupavou houstičkou. Ihned podáváme.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky