Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Neumím si momentálně představit lepší sladké podzimní jídlo než právě tohle, miluji švestky,které neodmyslitelně patří k podzimu a navíc ta rumová omáčka je nepřekonatelná!!! :) K tomu všemu tvarohové těsto a strouhaný perník...no řeknu to takhle , jsou jídla kdy litujete , že toho nesníte  víc a tohle je rozhodně jedno z nich :)



Ingredience pro 4 osoby:

  • cca půl kila vypeckovaných švestek
  • 1 celé vajíčko
  • špetka soli
  • 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • cca 200 ml studeného mléka 
  • 500 g polohrubé mouky, plus trošku na vál
  • na omáčku jeden velký panák rumu + 150-200 g másla + lžička skořice + třtinový cukr podle chuti,ale minimálně 4 lžíce
  • na posypání perník na strouhání


Nejprve si smícháme všechny suroviny na těsto - tedy tvaroh, mouku, sůl, vejce a mléko. Výsledné těsto by mělo mít pouze velmi málo lepivou konzistenci. Z těsta vyválíme menší placky do kterých zabalíme vždy celou švestku a dáme vařit do vroucí osolené vody na cca 8-10 minut. Že jsou hotové poznáme tak, že vyplavou na povrch. Ale než se to stane musíme si nachystat rumovou omáčku. 


Do menšího hrnce dáme rozpustit máslo, poté přidáme skořici, rum i cukr, vše mícháme do zhoustnutí. Vznikne krásně tmavá omáčka jako karamel s příchutí rumu :) Knedlíky servírujeme polité omáčkou a posypané dávkou strouhaného perníku. Tuhle kombinaci chutí si doslova zamilujete. 


Dobrou chuť



Komentáře

  1. Jani vypadá to fakt úžasně, navrhnu to jako víkendový oběd =))

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, a jak to bylo výborné!! Opravdu doporučuji

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky