Hermelín s brusinkovou omáčkou

Pokud stejně jako my milujete rozpečené hermelíny v jakékoliv podobě tak mám pro Vás naprosto vynikající recept. Tahle úprava s brusinkovou omáčkou na pivu je prostě nepřekonatelná. Snoubí se zde hořkost piva se sladkostí cibule a brusinek a k tomu smetanový rozteklý sýr, no co Vám budu povídat, jsem ráda, že jsem tuhle dobrotu konečně nafotila, většinou se mi to nepovede a sním ho rychleji než zapnu foťák :)


Ingredience pro dvě osoby:

  • 2 ks hermelínu ( vyzkoušely jsme všechny příchuti, nejvíc se k tomuto receptu hodí pepřový, chilli nebo bez příchuti, na fotce je vidět bylinkový,ale ten se k receptu chuťově tolik nehodil )
  • sůl
  • pepř
  • brusinkový kompot 
  • 1 velká červená cibule
  • 2 velké žluté cibule
  • dijonská hořčice
  • hořčičný olej Bohemia ( k tomuto receptu se nepřekonatelně hodí právě olej hořčičný, jeho chuť skvěle doplní celý recept )
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 150 ml světlého piva
  • pečivo k podávání
Nejprve si nakrájíme všechnu cibuli na co nejtenčí plátky. Troubu předehřejeme na gril ( min.200°C) a nachystáme si alobal do kterého budeme hermelíny balit, určitě si utrhněte větší kus ať se vám sýr spolu s omáčkou dobře balí. Nyní je na čase nachystat omáčku. Na hořčičném oleji si na velmi mírném ohni lehce dozlatova opečeme cibuli, poté přidáme cukr a necháme chvilinku zkaramelizovat. Vmícháme cca 3-4 lžíce brusinkového kompotu a minutu přohřejeme. Poté přilijeme pivo a necháme omáčku zhoustnout, nakonec dochutíme pepřem a solí. 


Hermelíny ze všech stran potřeme tenkou vrstvou hořčice, můžete použít i hrubozrnnou ,ale velmi kvalitní hořčici. Na takto potřený hermelín nandáme omáčku a vše dobře zabalíme do alobalu, důležité je dobře utěsnit aby omáčka při pečení nevytekla. 


Hermelíny pečeme v troubě deset minut. Poté už jen servírujeme s dobrý pečivem. 


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky