Ricottové jednohubky se sušenou šunkou

Milujeme jednohubky, často jsou naší večeří,když nemáme čas stát u plotny po práci hodiny a hodiny,ale přesto si chceme nalít sklenku vína a v klidu pomalu zobat u oblíbeného filmu něco vynikajícího a užívat si tak chvilku pohody a luxusního klidu v jinak uspěchaném pracovním týdnu. Už máme solidní zásobu osvědčených receptů a nové stále přibývají. Momentálně máme dalšího favorita a to tuhle ricottovou dobrůtku, která kombinuje naše oblíbené suroviny :) Ingredience nebudu psát s přesnou gramáží, vždy záleží pro kolik lidí děláte atd. , ale napíši jen seznam surovin a jak je použít, množství už je jen a jen na vás ,ale nebojte není to absolutně nic složitého :)



Ingredience:
  • světlé pečivo, tmavé se pro tento recept nehodí
  • ricotta
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • cuketa
  • sušená šunka, dbejte na to aby byla velmi kvalitní a hodně jemná
  • strouhaný parmazán nebo sýr Gran Moravia
Nejprve si nakrájíme cuketu nebo ještě lépe nastrouháme škrabkou na tenké plátky, kdy samozřejmě vynecháme střed se semínky. Tyto plátky postupně opékáme z obou stran na troše olivového oleje. Je to trochu pracnější, ale chuťově lepší než použít syrovou cuketu, i když tuhle variantu jsme vyzkoušeli a také není špatná, ale přijde nám lepší cuketu opéct. 


Nyní si nakrájíme na menší kousky pečivo a nasucho ho opečeme v topinkovači. Nedoporučuji tuto část vynechávat a ani ji nahrazovat opečením na oleji apod.! Ricottu smícháme s nastrouhaným sýrem, opepříme a osolíme podle chuti. Touto směsí potřeme pečivo, poklademe na něj kousky cukety a sušené šunky. Nyní nezbývá než doufat, že jste téhle dobrotu udělali dost a nebudete se muset prát o poslední kousek :)


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky