Jahodové knedlíky s tvarohem

Sice ještě není sezóna jahod, ale prostě letos to už nějak nemůžu vydržet, takže jsem zavelela a k obědu byly vynikající slaďounké knedlíky, kterým prostě nejde odolat. Obsahují totiž dvojnásobnou porci tvarohu, nejen uvnitř ,ale jsou jím i zasypané :))






Ingredience pro 4 osoby:
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 220 g tvarohu , nepoužívejte ve vaničce, budete muset přidat víc mouky a knedlíky budou tužší
  • špetka soli
  • Jahody, doporučuji čerstvé nebo mražené, rozhodně nepoužívejte kompotované , šťáva z nich naleptává těsto
  • trocha másla na polití , můžete nahradit i kokosovým olejem, který ohřejete, chuť je poté zajímavější
  • tvrdý tvaroh na posypání
  • trocha moučkového cukru na posypání
  • 150 ml smetany na šlehání, kterou vyšleháme do tuha



Nejprve si vyšleháme šlehačku pěkně do tuha a dáme chladit do lednice. Na těsto smícháme měkký tvaroh, kokosový olej, vajíčko, hrubou mouku a sůl, mělo by nám vzniknout nelepivé těsto, s kterým se dobře pracuje. Pokud by hodně lepilo, přidejte trochu mouky,ale pozor čím víc mouky tím budou tužší. Těsto vyválíme, plníme jahodami nakrájenými na menší kousky. Dobře spojíme a  v dlaních vytvarujeme kuličky. Ty vaříme cca 7 minut ve vroucí lehce osolené vodě. Knedlíky servírujeme pocukrované, posypané tvarohem a polité máslem nebo kokosovým ohřátým olejem, plus doplníme kopečkem šlehačky. 



Dobrou chuť

Komentáře

  1. Právě jsem si brutálně naslintala na klávesnici...! Tak nádherné fotečky! <3 A to tenhle článek čtu v 10 večer! Chjoooo... Teď abych šla vyrabovat špajz nebo mrazák a našla něco sladkého na můj rozmlsaný zub! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prohlížení blogů na večer je riskantní :D Ale taky to dělám, a pak chodím kolem ledničky jak hladový vlk :)))

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky