Špagety s olivami

Pod krásným italským názvem se dnes skrývají ultra jednoduché a rychlé špagety s rajčaty a černými olivami. Jídlo se skládá z minima surovin a o to by měly být lepší a kvalitnější,aby vynikla správná a dokonalá chuť.

Ingredience pro dvě osoby:

  • cca 200-250g sušených špaget ( většinou se totiž počítá na osobu se sto gramy )
  • hrst černých oliv, rozpůlených bez pecky
  • pár cherry nebo keříkových rajčat, já měla směs žlutých a červených
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • sýr Gran Moravia nebo třeba jemnější druh pecorina


Možná Vás zarazí kde jsou nějaké bylinky, tentokrát tu prost nejsou, prim chuťově budou hrát olivy a dobrý sýr, vše doplněné jemnou omáčkou z rajčat a zakápnuté skvělým olivovým olejem. Na něm určitě nešetřete. Nejprve si dáme Vařit dobře osolenou vodu na těstoviny a mezitím si nakrájíme na drobné kostičky rajčata a na poloviny olivy.

Když se voda vaří vhodíme špagety a vaříme dle návodu na obalu - většinou kolem 7 minut. Mezitím co se nám těstoviny vaří, jdeme na  omáčku. V pánvi na lžíci oleje necháme změknout rajčátka a pak přidáme i olivy, aby se dobře prohřály, když budeme mít pocit, že se nám všechna šťáva z rajčat ztrácí přidáme lžíci nebo dvě bílého vína ( nebo vody ). Směs opepříme,osolíme, vmícháme uvařené špagety a vše důkladně promícháme. Servírujeme na talíře, kde zakapeme olivovým olejem a posypeme strouhaným sýrem.

Dobrou chuť


Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky